FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Magyarország tényei
 · Magyarok Amerikában
 · Amerika a világban
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Visszatekintő
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Civil diplomácia
 · Magazin
 · Krónika
 · Kanada és magyarság

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Pozsonyi Polgár Info
·"Új Sereg" - 3 éves képzés a Karaul-hagyomány útján
·Alapszabály-módosító kongresszus elõtt az MKP
·Hétfõn este Pozsonyba ért Bósza békemenete
·Don A. Marton Gyula: Szólásom 2012 májusában - I. rész
·Emlékezés Bikszárdy Vincére
·Pozsony Vármegye, a mi otthonunk
·A hétvégi pozsonyi maraton eredményei
·5 magyar film és egy beszélgetés a Febiofesten
·Ünnepség a pozsonyi Petõfi-szobornál
·Összekötötték Dévényújfalut Ausztriával

Tovább...

 
Hirdetés 
Magyar Közéleti Szemle
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Társadalmi részvétel Magyarországon közvetlenül

Olvasson és fejezze ki véleményét,

 Facebookon lépjen be és lájkoljon álláspontokat, azok képviselőit!


 
Visszatekintõ - USA kongresszusi delegáció Budapesten
Amerika a világban

Nyilatkozatok a sajtótájékoztatón

John McCain szenátor (republikánus, Arizona), a kongresszusi delegáció társelnökének nyilatkozata

John McCain arizonai szenátor vagyok, s nagyon örülök, hogy itt lehetek e kétpárti delegációval, melynek tagjai az amerikai Kongresszus mindkét házát képviselik.

               Fotó:http://www.mccain.senate.gov/public/index.cfm/biography

Sheldon Whitehouse Rhode Island-i és Chris Murphy connecticuti szenátorok; Bill Keating massachusettsi, Adam Kinzinger illinois-i, Mike Pompeo kansasi, Ted Deutch pedig floridai képviselők.

Ma találkozhattunk Orbán miniszterelnök úrral, valamint ellenzéki vezetőkkel, s épp most jártuk be a magyar Parlament épületét, amely a szabadság és demokrácia egyik legszebb emlékműve az egész világon.Mind a miniszterelnök urat, mind az ellenzék tagjait biztosítottuk arról, hogy az Egyesült Államok elkötelezett szövetségese és barátja marad Magyarországnak.  Amerika büszke arra, hogy Magyarország minden lépését támogatta a demokrácia felé vezető úton—1989 mámoros napjaitól a NATO-hoz és az EU-hoz való csatlakozásán át a jelen kihívásokig.

Megértjük a magyar demokrácia állapotával kapcsolatban az országon belül és kívül emelt aggodalmakat. Néhány aggály igen súlyos! Ezeket a magyaroknak kell demokratikus úton megoldaniuk, és az ország demokratikus intézményeinek, a fékek és ellensúlyok rendszerének és a jogállamiságnak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy támaszul szolgálhassanak e folyamatban.

Az Egyesült Államok és az egész szabad világ maradandó érdeke, hogy Magyarország továbbra is, erős, befogadó és toleráns demokráciaként fejlődjön, szabad piacgazdasággal, független igazságszolgáltatással és szabad médiával. Azt reméljük, hogy a közelgő választások a magyar demokrácia élénkségét, a benne zajló versengést és tisztességességét mutatják majd. A legjobb mód arra, hogy az egész világ láthassa és tanúsíthassa a demokrácia kifejeződését, ha tiszteletben álló és objektív nemzetközi csoportok vannak jelen az országban, hogy megfigyeljék a szavazást.

Mind a miniszterelnök úrral, mind az ellenzékkel megvitattuk számos közös külpolitikai érdekünket. Mindkét ország elkötelezte magát a balkáni demokrácia megszilárdítása, Ukrajna európai integrációja, Afganisztán békéje és szabadsága és a NATO biztonsági együttműködésének elmélyítése mellett, elsősorban a terrorizmus elleni küzdelem terén. Kifejeztük azt a reményünket is, hogy Magyarország oly módon fogja kezelni energiabiztonsági szükségleteit, hogy hozzájáruljon az európai energiaellátás további diverzifikálásához. Az Egyesült Államok hálás Magyarország szilárd nemzetközi együttműködésért, s azért, hogy az ország a nemzetközi béke és biztonság érdekében kész vezető szerepet vállalni. Úgy gondoljuk, hogy a szövetségünk sikerét nagyrészt a szerint ítélik meg, amit közösen teszünk a demokratikusabb, biztonságosabb és virágzóbb jövő felé—nem csak Európában, hanem azon túl is.

E közös kihívások mentén tudatosul bennünk, hogy egy erős, demokratikus Magyarország a legjobb, leghatékonyabb partner az Egyesült Államok és a NATO szövetségesek számára. Most, e megbolydult világban, a demokratikus értékekkel kapcsolatos globális felzúdulás közepette a világnak szüksége van Magyarország vezető szerepére és jó példájára. A barátaik számítanak Önökre, s mi készen állunk arra, hogy számos közös értékünk és törekvésünk érdekében világszerte folytassuk a közös munkát.

Sheldon Whitehouse szenátor (demokrata, Rhode Island), a kongresszusi delegáció társelnökének nyilatkozata

Whitehouse szenátor vagyok Rhode Island-ről.   Murphy szenátor és én nagyon örülünk, hogy csatlakozhatunk John McCain barátunkhoz, és ezáltal kétpártivá tehetjük ezt a delegációt.  Annak is örülünk, hogy csatlakoztak hozzánk a Képviselőházból is kollégáink, így a delegációnk kétkamarás is. 

Csatlakozunk McCain szenátorhoz az országaink közötti szoros katonai együttműködés méltatásában, és annak a büszke szolgálatnak az elismerésében, melyet a magyar honvédség világszerte, de különösen Afganisztánban az Egyesült Államokkal együtt teljesít.   

Várakozással tekintünk a küszöbönálló választások elé, arra számítva, hogy azok a szabad és nyitott demokráciát példázzák majd. Nagyra értékeljük a miniszterelnöktől e tekintetben kapott megerősítést. 

Most pedig átadom a szót a Connecticutot képviselő Murphy szenátornak, aki a Külügyi Bizottság Európai Ügyek Albizottságának az elnöke. 

Chris Murphy szenátor (demokrata, Connecticut) nyilatkozata

Köszönjük a miniszterelnöknek és az ellenzék vezetőinek, hogy időt szántak ma ránk, hogy elmondhassuk, miért gondoljuk, hogy az USA és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok erősek, és elmondjuk, hogy ennek a kétpárti delegációnak a segítségével még erősebbé válhatnak.   

Napi szintű együttműködésünk a biztonsági ügyek és a terrorizmus elleni erőfeszítések terén minden egyes  nappal biztonságosabbá teszi  Magyarországot és az Egyesült Államokat.  De a mi szövetségünk nem pusztán közös biztonsági érdekekre korlátozódik, hanem közös elkötelezettségünkről is az ezeket alátámasztó demokratikus értékek és nyitott kormányzás mellett.  Ezért amikor az Egyesült Államok aggályokat fogalmaz meg a magyarországi reformok sebességével kapcsolatban, azt csak azért teszi, mert fenn kívánjuk tartani ezt az elkötelezettséget a demokrácia, az átláthatóság és a hatalom olyan típusú megosztása mellett, ami szövetségünk pillérét képezi.

Végül szeretnék köszönetet mondani a miniszterelnöknek azokért a garanciákért, amelyeket azzal kapcsolatban vállalt, hogy továbbra is erőteljesen felemeli majd a szavát azon érdekcsoportok ellen, amelyek vallási és etnikai csoportok marginalizálására törekszenek. Forrás:Az Egyesült Államok Nagykövetsége

Dátum: 2014. June 11. Wednesday, 16:14 Szerző: amerika
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Amerika a világban
· Írta: amerika


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Amerika a világban:
Nyilvános a 2013. évi emberi jogi jelentés az USA budapesti nagykövetsége honlapján


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Kapcsolódó rovatok

Krónika

Ehez a cikkhez nem lehet megjegyzést küldeni

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.

 Az oldalon található szöveges tartalmak és fotók változatlan formában szabadon átvehetőek, többszörözhetőek a következő hivatkozás feltüntetésével és

a link megadásával " Amerikai-Magyar Polgár Info".

A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden egyéb jog fenntartva.

Wolf Studio